Din handlekurv er tom

Ag2r-leder Lavenu sier at UCI bør sanksjonere Froome

18/01/2018 0
ADELAIDE, Australia (VN) - Longtime fransk teamleder Vincent Lavenu sa "ingen ville forstå" hvis Chris Froome unngår sin Salbutamol sak uten en sanksjon.
 
"Ingen ville forstå det, sykkelshortsheller ikke journalister, eller offentligheten eller de andre rytterne, hvis det ikke er noen sanksjon," sa Lavenu VeloNews. "Det er sant at det var sanksjoner for lignende saker i fortiden, så det burde være en sanksjon."
 
Lavenu, som driver Ag2r La Mondiale-antrekket siden 1990-tallet, kalte Froome-saken en "delikat affære", og aksepterte uunngåelighet av advokater, høringer og tribunaler i det høyprofilerte tilfellet.
 
"Hva vil sanksjonen være? Jeg vet ikke, "sa han. "Jeg har tillit til myndighetene i UCI. Det er reglene i UCI og WADA-koden, og advokatene vil være involvert. Det har vært sanksjoner før i lignende tilfeller. "
 
Lavenu ekko en underliggende frustrasjon med Froome-saken som gjennomsyrer mye av pelotonet. Han sa at saken reflekterer negativt på sporten.
 
"Når verdenscyklerens leder har en affære som dette, er det alt sykling som påvirkes," sa Lavenu. "Det er synd at dette er hvor vi er, fordi det ikke hjelper bildet av sykling."
 
Lavenu påpekte også uoverensstemmelser mellom UCI-reglene og de som er knyttet til MPCC (Mouvement Pour un Cyclisme Crédible) sykkelbekledning Ag2r, en gruppe som Lavenu's Ag2r-gruppe er grunnlegger. MPCC oppfordret Team Sky til å sidelinje Froome som hans sak er adjudicated.