Din handlekurv er tom

Cosnefroy fortsetter spredning av vinnere på AG2R La Mondiale i

21/09/2017 0
I 2016 har AG2R-La Mondiale bare fire individuelle ryttere seire. På søndag i Grand Prix d'Isbergues-Pas de Calais ble Benoit Cosnefroy den 11. rytteren på 2017-ruten for å vinne en seier. Det var også den første gevinsten til den 21 år gamle karrieren etter at han ble profesjonell med laget 1. august.
 
En stagiaire med AG2R-La Mondiale i fjor sykkelshorts, Cosnefroy hadde ridd en håndfull fransk og belgisk endags løp foran Grand Prix d'Isbergues-Pas de Calais. Det forventede resultatet av 1.1-rase var en sprintfinish med likeså Kristoffer Halvorsen (Joker), Nacer Bouhanni (Cofidis) og Arnaud Demare (FDJ) som har vunnet de siste årene.
 
"Normalt er Grand Prix d'Isbergues et løp for sprinterne, og ærlig talt, hadde jeg aldri forestilt meg et slikt scenario å utvikle seg. Etter å ha startet i proffene bare i august, kommer jeg inn i den siste delen av sesongen ganske frisk, "sa Cosnefroy om forventningene sine.
 
Med Worlds U23 road race fredag ​​hans hovedmål for september, legger Cosnefroy til at han startet løpet uten null personlig ambisjon for et resultat.
 
I dag ønsket jeg å jobbe for laget, og fremfor alt satte jeg godt arbeid foran U23 VM i Bergen (Norge) fredag, "sa han." Men plutselig fant jeg meg selv i forsiden av rase uten å ha engang mente å. I løpet av løp, fortalte jeg Stéphane Goubert at laget skulle jage pause selv om jeg var i det. "
 
Cosnefroy forklarte på slutten av løpet at han trodde at seieren var i rekkevidde hvis han rullet terningene. Med Pierre Gouault (HP BTP - Auber93) for selskapet, besluttet Cosnefroy å angripe og unngå en to-sprint for seieren.
 
"Men med litt som 11,5 km å gå til mål i siste runde, hadde vi fortsatt litt mer enn et minutts gap, og jeg skjønte at det kan være mulig å gjøre det tross alt. Jeg valgte å angripe før en siste sprint og klarte å vinne. Jeg kunne ikke ha drømt om at jeg ville vinne min første profesjonelle løp så snart. "
 
Cosnefroy var rask til å gå videre fra sin seier, og forklarte seieren er et stort tillitshøyde foran andre og siste U23 Worlds road race.
 
"Jeg er veldig glad, men i kveld vil jeg sette seieren på Isbergues til side i tankene mine og begynne å tenke på Bergen," sa han. "Jeg har tatt en fin seier, men jeg vet at løpet i Bergen ikke vil utfolde på samme måte. Men jeg er klar og motivert."
 
Neo-pro lagkamerat Rudy Barbier sørget for at det var et løp å feire for AG2R-La Mondiale da han krysset linjen i femte, nyter en liten seier ved å slå Mark Cavendish til linjen.
 
"Det har vært en fin dag for oss! Etter å ha fulgt Benoitts seier klarte jeg å slå berømte sprintere som Cavendish og Bouhanni i sprangsprinten, og jeg er veldig glad. Jeg har jobbet med treneren Mickaël Bouget spesielt på vår sprinting og få toget til å fungere sammen sømløst, sier Barbier. "Jeg er glad og spesielt fornøyd med Quentin (Jaurégui) og Julien (Duval) som fortsatt var med meg med 300 meter å gå. Alt jeg måtte gjøre var å slippe løs sprinten min.
For 2017-sesongen har Ag2R-La Mondiale nå hevdet 14 seire, opp i 2016-resultater, og den 24-årige Barbier håper å legge til den tally før sesongen kommer til neste måned.
 
"Jeg har følt nå i flere dager at skjemaet virkelig er der sykkelbekledning Ag2r, og jeg vil ta seier før sesongens slutt," sa han. "Jeg har fortsatt fire muligheter (Eurométropole - Binche-Chimay-Binche - Paris-Bourges - Paris-Tours), og jeg håper å få tak i sjansen min."