Din handlekurv er tom

Det sosiale nettverket som hjelper planleggere forstår fotgjenge

01/12/2017 0
Fotgjengere og syklister er notorisk vanskelig for transportplanleggere å telle og kartlegge. Dette begynner å forandre seg, men ikke på grunn av et kvantesprang i undersøkelser eller sensorer, men på grunn av fitness-tema sosiale medier.
 
I fjor reiste Strava, et sosialt nettverk for idrettsutøvere, sin Global Heatmap med flere data og bedre grafikk. Det interaktive kartet viser mer enn 1 milliard reiser gjennom Strava millioner av medlemmer, hvorav 80 prosent er fra utenfor USA. Alle disse dataene gir et detaljert globalt kart over turer til fots, på sykkel og ved andre alternative transportformer. Og all den informasjonen begynner å bli satt på jobb av transportplanleggere.
 
Global Heatmap gir en ganske stump følelse av de travleste trafikkorridorene, men det er bare det offentlige ansiktet på en mengde data om hvordan fotgjengere og syklister kommer seg rundt. Den første iterasjonen av Global Heatmap ga så mange anrop fra planleggere og aktivister at selskapet parlayed den undersøkelsen til et datatoolkit som heter Strava Metro. I dag brukes verktøykassen av 125 organisasjoner over hele verden, inkludert transportavdelinger i Colorado, Utah, Texas, Florida, New Hampshire og Vermont.
 
"Mange transport- og planleggingsavdelinger nådde oss og sa at de egentlig ikke har veldig mye data om sykkel og fotgjengeradferd. De trenger å gjøre en dypere dykk inn i hva varmekartet viser for å lobbyen for bedre infrastruktur, sier Brian Devaney, markedsføringsledelse på Strava.
 
Både Heidi Goedhart, aktiv transportansvarlig for Utah DOT, og Joseph Santos, en transportsikkerhetsingeniør ved Florida DOT, ekko den følelsen. "Det er veldig vanskelig for oss å forstå opprinnelse og destinasjon, og også hvor lenge disse turene er, fordi hvis vi gjør punktkildedatainnsamling, savner vi resten av bildet, sier Goedhart. Ved å vise komplette turer, gir Strava-data en mye mer sofistikert visning av fotgjenger- og sykkeloppførsel enn andre datakilder som vanligvis er tilgjengelige for planleggere. UDOT, som bare samarbeider med Strava Metro i mars, har allerede endret noen vei- og skjæringsdesign basert på den nye informasjonen. "Det erstatter anekdote med data," sier Goedhart.
 
De fleste planleggings- og politikktyper vil svekke seg mot fotgjenger- og sykkeldata, men Global Heatmap viser også reiser på vann eller snø, noe som representerer et langt mer variert utvalg av aktiviteter med langt færre datapunkter. I denne forstand kan kartet sies å skildre reise med medium, i stedet for modus. Benet filter, for eksempel, skiller ikke mellom å gå og jogge. Vannfilteret skildrer alle typer vannsport, inkludert svømming, seiling og kite-boarding. Og snøfilteret fremhever ski- og snowboard-hotspots som Sierras og Alpene, selv om det også viser noen dystre reiser på steder som Los Angeles sentrum.