Din handlekurv er tom

Sykkelakademiet legger til Hermans og Plaza for 2018

15/09/2017 0
Teamet ser ut til å styrke sin liste med en Grand Tour i tankene, da Cyclingnews tidligere har rapportert at 2018 Giro d'Italia starter i Jerusalem neste år.
 
Hermans, 31, har kjørt Giro d'Italia tre ganger og Vuelta a España to ganger, mens Plaza, 37, har ridd 12 Grand Tours, inkludert Tour de France seks ganger, Giro to ganger og Vuelta fire ganger. Plaza har to-etappevinner i Vuelta, i 2005 og 2015, og en etappe vinner på Tour de France 2015. Hermans siste tilskudd til hans palmares inkluderer to etapper og den overordnede seieren i Oman i februar.
 
"Vi er glade for at gode WorldTour-ryttere blir med i teamet vårt," sa grunnlegger og medeier Ron Baron sykkelbekledning Lampre Merida. "Det er ikke bare et show av tillit til dette prosjektet, men et reelt løft for å oppfylle våre Grand Tour-drømmer, hjelpe oss med å inspirere neste generasjon israelske syklister, og sette Israel på kartet i profesjonell sykling."
 
For medeier Sylvan Adams, hvis investering tillot laget å hoppe til Pro Continental-nivået i år, er trekkene en del av en samordnet innsats for å gjøre laget konkurransedyktig i flere og større løp.
 
"Neste år vil være svært viktig når det gjelder utviklingen av vårt unge program, da vi tar sikte på å løpe i vår første Grand Tour," sa Adams. "Disse rytterne, og andre som snart følger, vil gi ledelse til ICA, blant annet til våre kontingent av israelske ryttere, da vi fortsatt er et veldig ungt lag."
 
Hermans, som har ridd på WorldTour siden 2010 med RadioShack, sa at flyttingen fra BMC til Cycling Academy vil gi ham en ledende rolle og gi muligheter som var vanskeligere å få på større lag som BMC.
 
"Etter flere år på store lag, vil jeg nå få mange flere muligheter," sa han. "Dette er en flott ny motivasjon. Jeg tror det vil bringe meg til et nytt nivå - men ikke bare meg - hele dette israelske laget som ønsker å nå det høyeste nivået av sykling."
 
Sykkelakademiets styremedlem Kjell Carlstrom var åpenbart begeistret for å jobbe med sine to nye ryttere, som han sier vil lette et banebrytende nytt raseprogram for laget.
 
"Hermans er en sterk rytter og en fyr som kan gjøre en god TT," sa Carlstrom. "Han kan være en leder i korte scener, men kan også vinne stadier i Grand Tours også.
 
"[Plaza] har tonn erfaring, kan lede våre unge ryttere, og på toppen av alt dette har han muligheten til å gå på scenevinner i Grand Tours," sa Carlstrom.
 
Plaza startet sin profesjonelle karriere i 2001 med iBanseto og tilbrakte fire år på Movistar fra 2011 til 2014. Han signerte med Lampre-Merida for en sesong i 2015 og har vært hos Orica de siste to sesongene. Hans flytte til Cycling Academy representerer sin retur til Pro Continental-rangeringene siden han redd med Caisse d'Epargne i 2010.
 
"For meg er fortiden irrelevant," sa Plaza. "Jeg er nå fokusert på et lag som representerer fremtiden for sykling. Jeg er fast bestemt på å hjelpe og lede.
 
"Femti prosent av livet mitt har jeg brukt som proff, og tro meg, det er ikke mulig hvis du ikke elsker sykling," sa han. "Jeg har stor erfaring, jeg elsker å lære og hjelpe teamet å vinne. Vi har ekstra ansvar fordi vi er bildet av ett land ... 2018 vil være veldig viktig for dette prosjektet."
 
Syklingakademiet sprang på scenen i 2015 som et kontinentalt prosjekt støttet av Peter Sagan. Laget hoppet til Pro Continental nivå for denne sesongen, og legger til en rekke ryttere. Flere nye signeringer forventes snart.